Heeft u vragen? Neem contact met ons op! vanillemadagascar@hotmail.com | +316 21 22 29 85

De eerste stappen voor de bouw van de school

Ontwikkeling school

Lieve klanten wij danken jullie allemaal dat jullie ons willen steunen door het kopen van onze vanille en kruiden.


Ik ben blij dat ik mijn belofte waar heb kunnen maken aan mijn familie, de kinderen en de boeren in Madagascar. Toen ik naar Nederland vroegen zij aan mij: ''Leoncine vergeet ons niet als jij in Nederland bent?'' Daarom ben ik eind 2020 een bedrijfje gestart met de verkoop van onze vanille die verbouwd wordt op onze eigen plantage in de regio Sambava Madagascar.

Al het geld wat ik heb verdient aan de verkoop van onze vanille heb ik gespaard voor het bouwen van onze school en een ziekenhuis post in Ambilobe in Madagascar.

We hebben tussen door al veel kinderen en ouderen geholpen om naar school te kunnen gaan en ouderen eten en schoon drink water te geven. Van het oosten tot het noorden hebben we al veel mensen kunnen helpen.
Ik heb zelf ook een moeilijk leven gehad, zo kon ik niet naar de dokter en ook geen medicijnen kopen. Spullen die ik nodig had om naar school te kunnen gaan zaten er ook niet in. Ook moest ik vroeg stoppen met school omdat het geld van mijn ouders op was, aangezien zij geen werk hadden. Daarom ben ik blij dat ik nu in de positie sta om mijn volk te kunnen helpen deze dingen wel te doen!

Toen ik Ron de Geus ontmoette was ik erg ziek. Gelukkig heeft hij mij naar het ziekenhuis gebracht en goed voor mij gezorgd. Ik vond liefde en ben met Ron meegegaan naar Nederland waar ik een kans had op een beter leven, een mooi huis en een geweldig gezin! Nu heeft ook mijn dochtertje het leven wat ik graag voor haar wilde hebben. 

Mijn droom komt uit!
Sinds 15 januari 2022 zijn wij begonnen met de bouw van onze school en ziekenhuis post. Alles gaat met de hand dus geen machines. Zelfs de stenen maken wij zelf. Zo besparen wij niet alleen kosten waardoor we meer impact kunnen maken, maar zorgen wij er ook voor dat er meer mensen een baan kunnen bieden met een eerlijk salaris.

Ik heb gesproken met mijn familie die op onze vanille plantage werken over het mijn plannen. Ik vertelde dat ik een school en een ziekenhuis post wil gaan bouwen voor arme en weeskinderen. Hier waren zij natuurlijk enorm blij mee! Mijn familie heeft het nu een heel stuk beter in Madagascar dan voorheen. Zij zijn enorm blij met alle ontwikkelingen die wij hebben het afgelopen jaar met zijn alle hebben gemaakt! Nu wij met jullie hulp ervoor hebben kunnen zorgen dat mijn volk het beter heeft, hebben wij besloten om de prijzen van de vanille te verlagen. Dit doen wij om er zo voor te zorgen dat de mensen in Nederland ook kunnen genieten van onze heerlijke vanille van onze eigen plantage.

Wij zijn heel blij dat wij dit hebben kunnen doen en wij blijven ook zeker doorgaan met het helpen van de mensen in Madagascar!


Groetjes Leoncine en Ron de geus

Bekijk hier de video van de voortgang van de bouw!

Op deze video is er te zien hoe de werknemers bezig zijn met het maken van de stenen voor de muren en het graven van de fundering.