Bij een bestelling van €20,- of hoger ontvangt u van ons gratis verzendkosten in Nederland! Iedereen in het buitenland ontvangt €4,60 korting.

VANILLE MADAGASCAR

Dé webshop voor uw vanille en andere kruiden

WIJ GELOVEN IN BETER

Met het geld dat verdiend wordt met Vanille Madagascar helpen wij families in Madagascar aan inkomsten en ontwikkeling. Ook helpen wij kinderen om naar school te kunnen gaan en steunen wij ouderen. Daarnaast helpen wij inwoners aan voedsel en schoon water. De kruiden die wij verkopen worden gekweekt door boeren in Madagascar. Door juist deze kruiden te verkopen, helpen wij hen aan inkomsten! Alle Vanille wordt op een biologische manier gekweekt waardoor deze 100% natuurlijk en duurzaam zijn.

Uitgelichte collectie

  • Vanille Klein
    Regular price
    from €1,50
    Sale price
    from €1,50
    Regular price
    Unit price
    per 
    Sold out
  • Vanille Middel
    Regular price
    from €2,50
    Sale price
    from €2,50
    Regular price
    Unit price
    per 
    Sold out
  • Vanille Groot
    Regular price
    €3,50
    Sale price
    €3,50
    Regular price
    Unit price
    per 
    Sold out
  • Vanille poeder
    Regular price
    from €17,00
    Sale price
    from €17,00
    Regular price
    Unit price
    per 
    Sold out
  • Saffraan
    Regular price
    from €16,00
    Sale price
    from €16,00
    Regular price
    Unit price
    per 
    Sold out
  • Roze peper
    Regular price
    from €4,10
    Sale price
    from €4,10
    Regular price
    Unit price
    per 
    Sold out

Waar kan je vanillestokjes voor gebruiken?

Het kweekproces van vanille

De vanille plant wordt ook wel vanille-orchidee of vanilla planifolia genoemd. Na het planten van het zaadje duurt het ongeveer 3 jaar voor er een bloem aan komt. Een volwassen vanille plant kan tot wel 15 meter hoog worden.

Wanneer de bloem volgroeid is, wordt deze met de hand bestuift. Na de bevruchting duurt het 5 tot 8 maanden voor er een vanillestokje groeit. De vrucht van de plant ziet eruit als een peul, maar eigenlijk is het een botanische bes. Deze wordt onrijp geplukt.

Daarna worden deze 1 week gedroogd. Dit doet men door de vruchten in wollen dekens te wikkelen en deze elke dag buiten in de zon te leggen. ’s Nachts worden de wollen dekens binnen gelegd zodat deze de volgende dag weer in de zon te leggen. Dit droogproces wordt fermentatieproces genoemd. Het fermentatieproces zorgt ervoor dat de onrijpe vruchten veranderen in zwarte, glanzende vanillestokjes die rijk zijn aan geur en smaak.

Wist je dat?

Madagascar is de grootste leverancier van vanille.

Vanille is de op een na duurste specerij ter wereld. Het duurste specerij is na saffraan. Dit komt omdat in veel landen natuurlijke bestuivers (bijenvan de soort Melipona beecheii) ontbreken. Dit betekent dat elke bloem met de hand moet worden bestoven.

Er bloeit elke nacht maar één clusterbloemen.

Na enkele koude nachten kan het zijn dat de hele oogst mislukt is.

Het kweken van vanille kost extreem veel tijd. Vanaf dat de vanille-orchidee geplant wordt, duurt het meer dan 4 jaar voor de stokjes hiervan klaar zijn voor verkoop.

Vanille wordt niet alleen gebruikt voor het bereiden van eten, maar ook voor het maken van tabak en parfum.

OP MADAGASCAR

Op onze plantage in Madagascar heeft mijn moeder de volledige leiding. Je ziet haar op de linker foto, in het oranje gekleed. Zij zorgt ervoor dat alles vlekkeloos verloop en dat onze vanille van de hoogste kwaliteit is. Zoals je op de foto's kunt zien, is het voor hen naast werk een enorm leuke en gezellige bezigheid! Door deze kans werken zij onder goede arbeidsomstandigheden op een veilige plek.

Ontmoet mijn familie in Madagascar. Mijn zusje laat jullie onze plantage zien waar zij samen met mijn moeder hard werkt aan vanille van de hoogste kwaliteit.

Door onze plantage op Madagascar hebben veel mensen werk onder goede omstandigheden. Zo helpen wij hen, met jou hulp, aan een beter leven!